joi, 12 octombrie 2023

Puterea lui Cinci ~ Preot român în Palestina: Realitatea aici este mult diferită

 


 
Ciprian Nedelcu, preot la Parohia Ortodoxă Română din Leeds, se află de mai multe zile alături de un grup de pelerini într-o excursie în Palestina și Israel.
Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Iar preotul român, originar din Sibiu, descrie realitatea pe care o întâlnește la fața locului, conchizând că este mult diferită față de ce se relatează în mass media sau pe internet.
Conform preotului Ciprian Nedelcu, în sfârșitul de săptămână ce tocmai a trecut, partea centrală a orașului Betleem a fost plină de turiști, iar lumea își desfășoară activitățile normal, exact ca înainte de începerea conflictului.
”Vă relatez cu toată sinceritatea și onestitatea, ca unul care se află la fața locului:
Am trecut duminică 8 octombrie, fără nicio problemă de două ori din Palestina în Israel și invers (din Betleem în Ierusalim, de aici am mers în Ierihon, iar apoi am plecat spre partea de nord a țării, în Nazaret). TOATE magazinele, restaurantele, bisericile, benzinăriile, străzile sunt deschise”.
Probleme sunt grave, momentan, doar în zona Fâșiei Gaza. Acolo lsrael a izolat zona pe un perimetru de 70 kilometri. Doar acolo i s-a cerut populației să stea în casă și toate instituțiile/magazinele, etc sunt închise.
Însă, toate obiectivele turistice sunt la aproximativ 180-200 de kilometri distanță de acea zonă de conflict. Așadar, pot să spun cu toată onestitatea că în presă evenimentele prezentate sunt exagerate.
Vor să atragă atenția lumii întregi, pe de o parte palestinienii susținuți de țările musulmane, pe de alta Israelul susținut de aliații occidentali tradiționali. Oricum, amândouă țările trăiesc de pe urma turismului, așa că, și unii și alții au interes să îl protejeze”, scrie în postarea sa de pe Facebook preotul Ciprian Nedelcu, căreia îi adaugă imagini din Betleem.
Preotul român de la Parohia Ortodoxă Română din Leeds- Marea Britanie mai sesizează un aspect pe care îl consideră curios: pelerinii români au fost avertizați prin meaj SMS, în timp ce britanicii, nu.
”Un lucru mi se pare curios și încă nu am găsit răspuns: cei din grupul nostru care au pașapoarte românești au primit deja de ieri dimineața mesaj SMS pe rețeaua de telefonie românească, de la RoAlert, în care sunt informați că situația este gravă și să ia legătura cu Ambasada României, însă eu și cei ca mine din grup, care suntem cetățeni britanici, nu am primit până acum niciun mesaj de acest fel din partea statului britanic”.

https://3puncte.ro/actualitate/preot-roman-palestina-realitate-diferita-14653.html?fbclid=IwAR3E01LWofBleJJMSRk0419U306O8wFDZfWtSO3MMjqSGN7IQdiIvGFC1Xo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro