Maimutele vor adopta si metoda asta ...ca sa nu se mai vada chipul adevarat nici macar pe jumatate .
Vlad Ţepeş a fost şi cea mai ilustră victimă a unei campanii organizate de defăimare, fiind descris în cronici şi poveşti de origine germană sau slavă drept un tiran însetat de sânge, canibal şi ucigaş de oameni nevinovaţi. Totodată în memoria colectivă Vlad Ţepeş a rămas ca un simbol al luptei anti-otomane şi al dorinţei de libertate, un personaj tragic, dar şi foarte sever. Domnia şi atitutudinea lui Vlad Ţepeş faţă de nedreptate şi încălcarea legii a fost invocată în repetate rânduri ca etalon al unei domnii autoritate necesare mai ales în vremuri de restrişte.
Vlad s-a născut într-o perioadă de adânci tulburări politice şi dinastice în Ţara Românească. După moartea lui Mircea cel Bătrân, un domnitor logenviv care asigurase stabilitate în principatul nord-dunărean, fii şi în general urmaşii săi au târât ţara în război civil. Din cauza unei legi dinastice ambigue care dădea dreptul oricui dovedea că este ”os domnescu”, să pretindă tronul, diferiţi principii s-au înfruntat pentru putere. S-au conturat două tabere importante, Dăneşti şi Drăculeşti. Dăneşti erau urmaşii lui Dan I, fratele lui Mircea cel Bătrân iar Drăculeştii urmaşii fiilor lui Mircea cel Bătrân. Aceste facţiuni s-au luptat pentru putere lăsând ţara vulnerabilă.
” Printre valahi în vremea noastră au fost două facţiuni, una a Danilor şi cealaltă a Dragulilor, dar cum aceştia erau mai slabi decât Danii şi erau asupriţi de ei în tot felul, au chemat pe turci în ajutor şi, ajutaţi de forţele acestora, au zdrobit pe Dani, aproape nimicindu-i. Iar Danii, primind ajutor de la Ioan de Hunedoara, care cârmuia Ungaria, acesta nu i-a reinstalat într-atât pe aceia, cât a dobândit pentru sine însuşi glorie şi bogăţii, ca unul care, smulgând pământurile Danilor de sub puterea turcilor, le-a ocupat el, reţinându-le ca posesiuni perpetue pentru sine şi pentru urmaşii săi”, scria Papa Pius al II lea.
Cu alte cuvinte, ambele dinastii au cerut sprijinul fie al turcilor, fie al vecinilor pentru a dobândi puterea. În această lume sfâşiată de războaie civile şi intervenţii străine s-a născut Vlad, cel care va ajunge în legendă drept Draculea sau Vlad Ţepeş, Fiul ”Dracului” crescut în lumea apusului.
Vlad a fost cel de-al doilea fiu al lui Vlad al II lea Basarab sau ”Dracul”. Avea un frate mai mare, Mircea şi încă unul mai mic, Radu. Era os domnesc din cea mai faimoasă dinastie valahă a timpului. Unii spun că mama sa a fost fiica unui nobil din Transilvania, cu origine etnică necunoscută. Alţii spun că Vlad ar fi fost fiul lui Chiajna fiica lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei. A mai avut un frate vitreg, Vlad Călugărul, fiu nelegitim al tatălui său.
Nu se ştie cu exactitate unde s-a născut Vlad Ţepeş. Unii specialişti bănuiesc că a văzut lumina zilei la Sighişoara în anul 1431. Vlad era fiul unui principe pribeag. În anul 1430 cu un an înainte de naşterea lui Vlad, tatăul său se afla la Arad sub protecţia regelui Sigismund al Ungariei. Vlad Dracul aştepta prilejul de a ocupa, cu sprijin maghiar tronul tatălui său, ocupat la aceea vreme de alţi principi cu ”os domnesc”. În anul 1431, anul naşterii fiului său Vlad Drăculea, se afla la Nurnberg acolo unde acelaşi Sigismund de Luxemburg îi conferea ”Ordinul Dragonului” şi îl recunoştea drept domn al Valahiei. Pe scurt, îi confirma sprijinul pentru ocuparea tronului.
Vlad Dracul a devenit unul din ”Cavalerii Dragonului” un ordin onorific german înfiinţat ca simbol al luptei anti-otomane. Iar Vlad Dracul, mai mult un cavaler apusean decât principe bizantin şi-a afirmat intenţiile de luptător cruciat. Fiul său, viitorul Vlad Ţepeş şi-a însoţit tatăl peste tot în peregrinările sale. A fost crescut ca fiu al unui cavaler apusean mai degrabă decât ca urmaş al unui principe valah. Vlad Ţepeş a cunoscut cultura germană, cultura transilvană şi maghiară. În anul 1436, tatăl său reuşeşte să ajungă domn al Ţării Româneşti după ce cu ajutor militar de la Sigismun de Luxemburg îl alungă pe Alexandru Aldea si asa Vlad a II lea Basarab, cavaler al Dragonului devine pentru boierimea munteană Vlad Dracul. Dragonul de pe blazonul său era un soi de balaur. Vlad Ţepeş şi-a urmat tatăl la Târgovişte. A locuit împreună cu acesta 6 ani. Într-o ţară tulbure, instabilă şi cu vecini puternici, viaţa lui Vlad Ţepeş avea să se schimbe din nou.
Deşi jurat ca luptător anti-otoman, odată ajuns la Târgovişte, Vlad Dracul îşi dă seama că alta este realitatea. Pentru a-şi păstra tronul şi capul, este nevoit să jure credinţa sultanului, la fel ca predecesorii săi. Ba mai mult decât atât, cavalerul apusean Vlad Dracul în postura de domn valah se vede nevoit să-i însoţească pe turci într-o campanie militară în Transilvania. După ce a garantat personal sultanului drum liber prin Ţara Românească către Ungaria, trupele munteneşti conduse de Vlad Dracul însoţesc armatele otomane în campania contra Transilvaniei din 1438. Otomanii au prădat Mediaş, Sighişoara, o parte a Braşovului şi toată valea Mureşului. Vlad Dracul negociază chiar capitalurarea Sebeşului asigurându-i pe creştinii din cetate că-i va scoate din robie. Comandanţii otomani, îngrijoraţi ca nu cumva Vlad Dracul să fie căzut la înţelegere cu ungurii se retrag cu toată prada prin pasul Bran. În anul 1442 turcii invadează din nou Transilvania, prin Ţara Românească. După o victorie iniţială, turcii sunt zdrobiţi de Iancu de Hunedoara, noul guvernator al Transilvaniei. Suspectat de trădare, Vlad Dracul îşi trimite pe cei doi fii ostatici la turci. Adică pe Radu şi pe Vlad Ţepeş. Vlad Ţepeş avea doar 11 ani când a ajuns ostatic la turci. A fost un punct de turnură în viaţa şi educaţia sa. Tânărul fiu de cavaler a avut un statut privilegiat la curtea lui Murad al II lea. Au fost trataţi ca ostatici de lux, bine hrăniţi, educaţi şi iniţiaţi în cultura orientală. Se spune că Vlad a învăţat meseria armelor întâi la turci. A ajuns să le cunoască slăbiciunile şi punctele forte. A învăţat limba turcă şi a cunoscut cultura orientală. Vlad Ţepeş a stat la turci până în anul 1447, an care deasemenea a marcat destinul tânărului principe valah.
În anul 1447, tatăl lui Vlad Ţepeş a fost ucis. Iancu de Hunedoara încerca să facă un front comun anti-otoman iar supuşenia lui Vlad Dracul faţă de sultan era inacceptabilă. Iancu de Hunedoara, aşa cum arată cronicile intră cu oastea în Ţara Românească pradă şi jefuieşte, iar la urmă îl pune pe tron pe Vladislav al II lea din neamul Dăneştilor. Boierii din Târgovişte îl trădează la rândul său pe Vlad Dracul. Tatăl lui Vlad Ţepeş este hăituit de oamenii lui Iancu de Hunedoara şi ucis la marginea satului Bălteni. Mai mult decât atât boierii din Târgovişte l-ar fi îngropat de viu pe Mircea, fratele cel mare al lui Vlad Ţepeş. Se spune că viaţa lui Vlad ar fi fost salvată chiar de perioadă petrecută ca ostatic la turci. Dacă ar fi fost în Târgovişte ar fi fost ucis. Cert este că după moartea tatălui său, Vlad se întoarce. Ajutat de un corp de cavalerie otomană dar şi de un contigent de infanterie oferită de beii sud-dunăreni, Vlad Ţepeş reuşeşte în 1448 să i-a tronul Ţării Româneşti. Avea doar 17 ani. Era însă un adolescent care trăise şi văzuse multe. În special multă cruzime.
Vlad a rezistat doar două luni pe tron, fiind alungat cu sprijinul lui Iancu, de Vladislav al II lea. Pentru adolescentul Vlad a urmat o perioadă grea de pribegie. Unii spun că ar fi fugit înapoi la turci. Cert este că nu a stat prea mult acolo. Şi-a dat seama că turcii nu se grăbesc să-l pună pe tron iar Iancu de Hunedoara este o forţă în zonă. A ajuns pribeag prin Moldova, probabil la curtea lui Bogdan al II lea, tatăl lui Ştefan cel Mare. După asasinarea acestuia la Răuseni, Vlad Ţepeş a pribegit prin Transilvania, prin Sibiu şi Braşov. Iancu de Hunedoara a aflat de prezenţa lui dar şi de intenţia de a încerca din nou să i-a tronul tatălui său. Aflase şi de trădarea boierilor munteni dar şi de chinurile la care a fost supus fratele său Mircea. Iancu de Hunedoara cere transilvănenilor să fie atenţi la Vlad şi să-l prindă. De altfel Vlad Ţepeş avea să reproşeze oficialităţilor din Sibiu că au vrut ”să-l prindă şi să-l piardă de dragul lui Vladislav”. Scapă cu greu şi duce o viaţă ascunsă de fugar. Reuşeşte să ajungă din nou în Moldova, după cum arată un alt document, prin care Iancu de Hunedoar îi anunţa pe braşoveni de acest lucru.
Abia în 1456 Vlad Ţepeş reuşeşte să urce pe tronul Ţării Româneşti. Se va răzbuna cumplit şi pe boieri dar şi pe saşii transilvăneni.
Adversarii lui Ţepeş doreau să creeze impresia că voievodul muntean ar dori să se închine turcilor şi să plece cu aceştia într-o campanie împotriva Transilvaniei. Scrisoarea a ajuns în mâinile regelui Ungariei, iar soarta lui Ţepeş a fost decisă. Nu numai că nu i-a oferit ajutor armat voievodului muntean, dar i-a întins şi o cursă. Mai precis, Matei Corvin ordonă arestarea lui Vlad Ţepeş. Voievodul muntean a fost dus şi închis timp de 12 ani în fortăreaţa de la Vişegrad. În 1474, Vlad Ţepeş a fost eliberat şi a rămas în serviciul regelui Ungariei. Timp de un an de zile, luptă în numele coroanei maghiare în zona balcanică, iar în anul 1476 abia, după o tentativă eşuată, este sprijinit din nou din pentru a lua tronul Ţării Româneşti. De această dată cel care l-a sprijinit pe Ţepeş a fost voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare. Acesta pornea într-o nouă campanie anti-otomană, dar şi anti-muntenească. Şi asta în condiţiile în care protejatul său Laiotă Basarab, pus de Ştefan cel Mare pe tronul Valahiei, trecuse de partea turcilor. Oştile lui Ştefan cel Mare intră în Ţara Românească, îi bat pe munteni, dar şi contingentele otomane venite în ajutor, şi-l instalează ca voievod pe Vlad Ţepeş. Mai mult decât atât, Ştefan cel Mare îi oferă lui Ţepeş şi o gardă de 200 de lăncieri moldoveni. Avea să fie o scurtă domnie a lui Ţepeş. Doar un an a mai rezistat voievodul muntean, pe tron. Turcii nu-l doreau, boierii - aşiderea. În aceste condiţii, Vlad Ţepeş avea să sfârşească dramatic în luna decembrie a anului 1476. OARE ???
adev.ro/pimihc
ADEVĂRUL VĂ ELIBEREAZĂ! - DE LA ANOUNYIMOUS YODA
CĂLĂTORIA ÎN TIMP VĂ VĂ FI ACCESIBILĂ CURÂND.
........VLAD ȚEPEȘ ȘTIA ACEASTĂ TAINĂ.
Ultimul domnitor targovistean , Constantin Brancoveanu Basarab a fost un mare spirit unionist al tarilor romane si a patimit pentru asta el si baietii sai. Cetatea Targoviste a fost distrusa atunci de otomani cu tunurile...
Alt Basarab cunoscut numit Nicolae Ceausescu a fost prins la Targoviste si judecat....( era Traitor din unul din copii lui Vlad Tepes )
Va dati seama de cata curatare e nevoie pe aceste locuri ? Am curatat dar inca mai trebuie....
Vlad Tepes a fost atat de mult urat incat postum viata sa a fost transformata de dusmanii sai din epopee in oroare, el a fost asociat cu imaginea unui vampir si ziua mortii sale este sarbatorita de intreaga civilizatie ocidentala prin Haloween.
Moartea lui Vlad Tepes sarbatoriti la 30 octombrie.....
Dar e posibil si altfel :
Curand vom descoperi ISTORIA ADEVARATA !!!!
Pe 30 octombrie 2021, Marte intră în Scorpion, moment ce aduce și mai multă energie pentrru toate zodiile - este posibil să fim mai agresivi în atingerea obiectivelor noastre și să luptăm până în pânzele albe pentru visurile pe care le avem. Ar fi si timpul......
Adevărul vă Eliberează! - de la Anonimous Jedy
"ORICE ROMÂN SE NAȘTE CU O LUMINA DEASUPRA CAPULUI
SĂU" (chakra deschisa), ZICE GRAMOLNICUL GETO-DAC CA ȘI BIBLIA GETO-DACA.
ACEASTĂ LUMINĂ NU TREBUIE DATĂ ALTOR POPOARE, IAR CINE PĂRĂSEȘTE
ROMÂNIA, ZEII ÎI IAU ACEASTĂ LUMINĂ, SCÂNTEIE CU SCÂNTEIE, IAR ROSTUL SĂU SE VA
TERMINA ÎNAINTE DE VREME.
Atenție!
ROMÂNII CARE PLEACĂ ÎN AFARĂ ÎȘI PIERD STEAUA LOR care se
hraneste cu energia Pamantului romanesc.
Reține!
SE ACTIVEAZĂ SPIRALA A 14 A DIN GENOMUL ULTRASECRET AL ADN-ULUI
ROMÂNESC. NICI UN POPOR DIN LUME NU ARE ACEST GENOM ULTRASECRET.
ACUM ÎNȚELEGEȚI DE CE OCULTA VREA SĂ VĂ ȘTEARGĂ DE PE FAȚA
PĂMÂNTULUI ȘI DIN ISTORIE?
..... Suntem, dupa unii, in anul 2021 care tinind cont, ca tot acei unii au sters intentionat 1300 ani din Istoria Romanilor Ca Natie, de fapt anul 2021 este anul 3321 ......
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu