marți, 10 septembrie 2024

Puterea lui Cinci ~ educatia Natiei 129

    









  

  

  

  

  

  

  

zarnescu

 

România - comoara albastră a Europei!
●● Știați că România deține aproximativ 60% din rezerva totală de apă a Europei? Cu râuri spectaculoase, lacuri cristaline și izvoare pure, țara noastră este binecuvântată cu una dintre cele mai mari bogății naturale din lume. De la apele repezi ale Carpaților la calmul lacurilor de câmpie, România oferă un peisaj divers și fascinant, un adevărat paradis al apei.
●● România are mai multe lacuri sărate, cele mai renumite fiind Lacul Ursu din Sovata și Lacul Techirghiol. Aceste lacuri sunt cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și sunt frecventate pentru tratamente balneare.
●● Munții Carpați găzduiesc numeroase lacuri glaciare, formate în depresiuni săpate de ghețari cu mii de ani în urmă. Cele mai cunoscute sunt Lacul Bâlea și Lacul Călțun în Munții Făgăraș, sau Lacul Bucura în Munții Retezat.
●● Lacul Sfânta Ana, situat în județul Harghita, este singurul lac vulcanic din România și unul dintre puținele de acest fel din Europa. Apele sale sunt extrem de curate, fiind alimentate exclusiv de precipitații.
●● România are mai multe lacuri sărate, cele mai renumite fiind Lacul Ursu din Sovata și Lacul Techirghiol. Aceste lacuri sunt cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și sunt frecventate pentru tratamente balneare.
●● România are și numeroase lacuri de acumulare, cum ar fi Lacul Vidraru și Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui), create pentru a produce energie electrică, a regulariza cursurile râurilor și a preveni inundațiile.
●● Lacul Zănoaga din Munții Retezat este considerat cel mai adânc lac natural din România, având o adâncime maximă de aproximativ 29 de metri. Este un lac glaciar și parte din Parcul Național Retezat.
●● Lacul Bicaz (Izvorul Muntelui) este cel mai mare lac de acumulare după volum din România, cu o capacitate de aproximativ 1,2 miliarde de metri cubi de apă. Este folosit pentru producerea de energie hidroelectrică.
●● Lacul Ursu și Lacul Aluniș din Sovata sunt renumite pentru efectul heliotermal, care face ca apa să fie mai caldă la adâncimi mai mici datorită stratificării termice, ceea ce le face unice în Europa.
●● Unul dintre cele mai clare lacuri din România, Ochiul Beiului, își menține o temperatură constantă pe tot parcursul anului, ceea ce împiedică înghețarea sa, chiar și iarna. Culoarea sa albastru-turcoaz atrage numeroși turi
●● Delta Dunării găzduiește sute de lacuri și lagune de apă dulce, care formează unul dintre cele mai complexe și bine conservate ecosisteme din Europa, fiind o zonă de o biodiversitate extraordinară.
Este esențial să protejăm acest patrimoniu prețios și să ne asigurăm că apa curată rămâne la dispoziția generațiilor viitoare. Sursă internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro