sâmbătă, 26 aprilie 2014

Intalnirea cu dragonii la SONA

23.04.2014

Va invit cu bucurie sa admiram impreuna regiunea Piramidelor de pamant de la SONA.
























Interiorul a fost deschis in 2009 si inchis din nou :





Fotografiile lui Radu Tănase, primul şi singurul care a imortalizat interiorul unei piramide de la Şona, demonstrează că misterioasele construcţii nu sînt chiar atît de neexplorate pe cît se susţine oficial. „Încă de pe vremea colectivului, s-a încercat pătrunderea în movile. După primele săpături, au ieşit nişte gaze urît mirositoare care au împînzit tot satul. Şi a început să se audă un vuiet. După ce au astupat, s-a terminat cu vuietul. Asta mi-au povestit sătenii“, mărturiseşte Tănase. Stelian Coşuleţ, şeful secţiei de Arheologie a Muzeului de Istorie Judeţean Braşov, apreciază că în fotografiile lui Tănase se vede o grotă săpată de mîna omului în gresie. Ceea ce ar contrazice ipoteza geologilor care afirmă că piramidele sînt din argilă.






















































Daca doriti mai multe date tehnice puteti accesa GEOGRAFILIA.blogspot.com - desi extinderea la suprafata a unitatilor este modificata.




Extrase din Monitorul Expres, Financiarul, Adevarul :

Legenda uriaşilor 

Sătenii au explicaţii mai simple, nu-şi bat capul cu teorii ştiinţifice, preferă legendele. Se povesteşte că din terenul mlăştinos de pe malul Oltului s-a ridicat un balaur care a scuipat pămînt, creînd astfel ridicăturile de astăzi. O altă legendă vorbeşte de o frumoasă prinţesă pe nume Şoina care stăpînea peste acest ţinut. Într-o zi, nişte uriaşi au venit de peste Munţii Făgăraş, trecînd prin apa Oltului, şi au atacat regatul. Cînd au ajuns, şi-au scuturat noroiul de pe picioare şi astfel au apărut movilele. Se mai spune că guruieţii ar fi fost făcuţi de turci, care şi-au lăsat aici pămîntul cărat de acasă în turbane. Oricum, localnicii sînt convinşi că nu-s făcute de Dumnezeu, ci de mîna omului.
" Totuşi e ceva pentru că pământul din movile e galben, iar cel de jos e negru", a povestit Ioan Buzeche, localnic din Şona, despre o altă legendă care circulă prin sat. Acesta mai spune că uriaşii ar sta şi acum în movile şi poate că s-ar supăra dacă cineva le-ar strica somnul, scormonind în deluleţe. 
Localnici mai spun că vulpile care găsesc intrările în piramide nu mai ies niciodată de acolo. Sătenii au încercat şi ei de-a lungul vremii să desluşească misterul din deal, să afle secretele uriaşilor, stârniţi fiind de cele câteva evenimente ciudate şi spectaculoase care se întâmplă din când în când în apropierea satului. Printre localnici merge vestea că, dacă o lamă de ras se pune la o treime distanţă de baza unuia dintre guruieţi, lama se ascute singură. Tot aici, în apropierea bazei ridicăturilor impresionante, dacă se aşează un bol cu apă, aceasta capătă proprietăţi curative, iar carnea nu intră niciodată în putrefacţie.

Triunghiurile magice 

 Şi încă multe alte poveşti deapănă localnicii despre Complexul de la Şona. Unii, însă, au păreri mai serioase. Că piramidele lor au legătură cu sanctuarul de la Sarmizegetusa şi cu cetatea Rîşnovului. Cercetătorul Andrei Vartic a unit punctul unde se află piramidele cu punctul sanctuarului dacic de la Racoş şi cu vîrful Omu. A obţinut un triunghi dreptunghic cu unghiurile de 30 şi 60 de grade. Pe linia Şona-Omu se află templul dacic de la Şinca Veche. 
În cuprinsul acestor forme geometrice ar intra capitala Daciei - Sarmisegetusa, cetatea PiatraRoşie, sanctuarul de la Racoş, templul de la Şinca Veche, vârful Omu şi piramidele de la Şona. 
Se pare că zona este încărcată de istorie antică, dar încă nedescoperită. Cum este cazul comorii lui Decebal, pe care toată lumea o caută de cîteva decenii încoace fără rezultat. Braneanul Valentin Thrcaar, a spus că la Şona este îngropat însuşi Decebal.  
„Unii autori consideră aceste formaţiuni de la Şona ca fiind de natură antropică şi le leagă de religia şi astronomia dacilor si in acest caz, ar data din secolele V î.H.- I d.H. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro