sâmbătă, 6 octombrie 2012

Leul la Tapova


Am trecut nu de mult timp prin Portalul Leului pe 08 08 12, care este inceputul Anului Planetar si momentul unei conexiuni profunde cu Sirius.
Si va sugerez o conexiune a noastra de suflet cu Lacasurile Leului de la Tapova !
Spatiul Tapovei este marturia unei epopei pe pamant romanesc si este conexiune interdimensionala .
Stanca Leului, in valea Nistrului...


"Rezervaţia peisagistică din Ţâpova este situată la graniţa dealurilor Cinişeuţi şi câmpiei Susleni, pe malul stâng al Nistrului. Râul, este considerat unul dintre cele mai vechi de pe planetă – valea lui a început să se formeze cinci milioane de ani în urmă, după ce de pe teritoriul actual al Republicii Moldova a dispărut marea Sarmat.
Cheiul prohibit uimeşte prin frumuseţea neatinsă, stâncii de calcar ajung la o înălţime de sute de metri. Nu oricare vegetaţie este capabilă să lupte pentru viaţă în astfel de condiţii extreme. S-au dovedit a fi cei mai robuşti stejari stâncoşi şi desişuri de netrecut de salcâm. Pe trasee turistice din aceste locuri, unice prin frumuseţea lor, nu veţi întâlni un animal sălbatic mare, dar ciripitul păsărilor, aerul curat surprinzător, murmurul fluxurilor şi cascadelor răsunătoare abundă. Acest plai binefăcător din cele mai vechi timpuri a atras omul.

Atracţiile complexului rupestru din Ţâpova:
a) vizibile şi sonore:

Fantoma "Călugărul negru". La noapte - un fenomen destul de regulat în mănăstire. Mai ales pentru cei care ştiu de existenţa acestuia. Se furişează în linişte. Dar nu atinge pe nimeni. Este tăcut.
Bile strălucitoare şi scântei de diferite culori – albastru închis-deschis, alb, galben (mai rar) - peste tot.
Ceaţa luminoasă deasupra pământului şi pietrelor, este vizibilă peste tot şi chiar în alte locuri. La Ţâpova această viziune se petrece fără tensiune.
Un oraş antic - este vizibil în vale, în special, în luna plină. Face o impresie de neuitat. Dar, în luna plină la Ţâpova totul este incredibil.
Corul polifonic (masculin), se aude de sub sol - poate fi auzit ocazional înainte de apusul soarelui în zona cascadelor ale afluenţei drepte.
Cercuri geometrice regulate în iarba de o culoare diferită şi specie botanică diferită - sunt întotdeauna vizibile în valea de căpşuni, în formă de cupă, după dealul rotund, vizavi de izvor.

b) invizibile:
Efectul eliberării de temerile profunde şi durabile (înălţimi, întuneric, şerpi, etc), declarat, în mod repetat, la o şedere relativ lungă (câteva zile) în mănăstire şi în vale.
Senzaţii şi sentimente ciudate şi inexplicabile, uneori amintiri.

Şi mănăstirea rupestra, şi valea în vară sunt pline de oameni tineri şi nu prea, care caută ceva şi aşteptă ceva de la acest loc.Ţâpova este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ.
Şi nu numai mănăstirea constituie această splendoare.
Mult mai atractivă şi binefăcătoare este valea râului Ţâpova, cu dealuri, canioane, stânci şi cascade nespus de frumoase- Stonehenge din Ţâpova - o clădire incredibilă după energie, parcă transportată din miturile celtice.

Ţâpova este unul din locurile cele mai magice de pe pământ. Poate că din cauza că aici timp de multe mii de ani oamenii au căutat putere, cunoştinţe şi libertate. Dar chiar şi forţele naturale, nedeterminate de oameni sunt suficiente pentru a reda unele lucruri uimitoare – o gură de aer; o briză tăcută deasupra văii; o nişă a liniştei transparente în inima văii lângă izvor, care vindecă sufletul; un curcubeu sub cascada, care vibrează ca o avalanşă, lovind în vârful capului; ecouri pentru voci, cântând în amfiteatrul aceleiaşi cascadei

- o colilie sclipitoare care trece în cerul înstelat; o claritate de viaţă; vânturile din smarald verticale; bărci solitare; nemărginirea lumii şi a modalităţilor în ea; inspiraţie, şi singurătate; dragoste şi tristeţe; bucurie şi înviorare.
« Pe malul drept al Nistrului a fost o cetate a goţilor - strămoşilor moldovenilor ... au trecut veacuri şi de la fortificaţia cîndva puternică au rămas doar ruine. În primul secol al erei noastre, călugării au venit aici ... »

Cele mai viabile s-au dovedit a fi gorun şi hăţişuri impenetrabile de salcâm. Pe potecile turistice ale acestor locuri unice nu veţi întîlni un animal mare, în schimb ciripitul păsărilor, aerul surprinzător de curat, murmurul fluxurilor şi cascadele răsunătoare sunt în abundenţă. Acest meleag minunat încă din antichitate atrăgea oamenii

MĂNĂSTIREA.

Stâncile de coastă care se termină abrupt la Nistru, fac pante practic necucerite. Prin urmare, aceste locuri au devenit locaş sigur pentru calugări sihaştri. Conform legendei, la începutul creştinismului, în secolul I era nouă, pământul moldovenesc a fost binecuvântat de Apostolul Andrei, care a mers pe Nistru pînă la Pociaev, şi a prezis apariţia pe malurile Niprului a oraşului mare Kiev. Se crede, că primele chelii de pe munte Grimidon au apărut în secolul VI. Prima menţiune scrisă despre mănăstire, în cele mai vechi timpuri numită Horodişte, aparţine secolului XI. Putem doar ghici câte eforturi au depus călugării pentru construirea mănăstirii.

Ani de zile s-au dus pentru a grava în stâncă o mulţime de camere spaţioase: o biserică cu o clopotniţă, chelii, sala de mese, scări şi pasaje, care legau cele trei niveluri de cea mai mare mănăstire de rocă din Europa Centrală. În 1480 aici, în peştera Bisericii Adormirii Maicii Domnului, Ştefan cel Mare a fost căsătorit cu Maria Voichiţa, fiica domnitorului Ţării Româneşti Radu cel Frumos. Împreună cu mama ei, a fost luată prizonieră de Ştefan după victoria sa în lupta lângă satul Soci, ţinutul Putnean în martie 1470. Din această căsătorie s-au născut doi copii: Maria şi Bogdan (Bogdan al III-lea, care a devenit domnitorul Moldovei după moartea tatălui său). Voichiţa a supravieţuit soţul ei timp de şapte ani şi în 1511 trupul ei a fost îngropat la Putna. În vicisitudinile medievale mănăstirea intră în declin. Prima perioadă de uitare s-a terminat în 1756, când domnitorul Radu Racoveţ dăruieşte biserica de rocă mănăstirii Dobroveţ (în vestul Republicii Moldova). Douăzeci de ani mai târziu sihastru Varfalomei din Saharna extinde domeniile lui. În partea de sus a muntelui se întemeiază două vii şi o livadă, se construieşte schitul Adormirii Maicii Domnului, sunt reparate cheliile şi biserica veche, se reluă slujba religioasă. În 1813 terenurile mănăstirii au acăpărat moşierul Ioan Sacherlaş. Atunci călugărul stareţ Laurenţiu a cerut ajutor de la mitropolitul Gavriil. Nu se ştie cu ce s-a terminat litigiul, însă după 29 de ani terenurile sfinte au fost ataşate de mănăstirea Căpriana, iar schitul – de mănăstirea vecină din Saharna. Patru ani în urmă după Merele Război pentru Apărarea Patriei, mănăstirea, grav deteriorată în timpul acţiunilor militare, se închide. Mănăstirea se naşte încă o dată în 1994. Nu toţi turiştii, care vizitează lăcaşul sfînt, respectă acest monument de arhitectură. Pereţii, tavanul şi chiar cupola bisericii în stâncă sunt mâzgălite cu numele vandalilor care au foast acolo. În acelaşi timp pe tencuiala dărăpănată s-au păstrat unele simboluri misterioase, care oamenii de ştiinţă urmează să descifreze. În 1988 grupul “Phoenix”, unind tinerii entuziaşti, a rezumat rezultatele unor cercetări minuţioase, efectuate pe muntele Grimidon. Tinerii au găsit aproximativ 500 de imagini, semne, inscripţii pe stîncă, obiecte, realizate de strămoşii care au locuit pe aceste meleaguri înainte de era noastră.

Dupa ce ati privit si simtit energia Leului la Tapova, va reamintesc importanta Portalului Leului si conexiunile de lumina pe care le dorim cu totii asa cum au fost transmise pentru noi de Arh Mihail :

'Preaiubita Familie de Lumina, in acest an, 2012, ati trecut de un Indicator Unic de Timp, Portalul Leului din 8 august 2012. Acesta marcheaza inceputul Noului An Planetar si al Noului Ciclu de Energii ce conduc, in 2013, la Materializarea in Realitatea voastra, a Noului Pamant Multidimensional.
Portalul Leului a reprezentat intotdeauna o sarbatoare speciala a energiei Sirius in colaborare cu Anticii Pastratori Egipteni ai Intelepciunii. Acum, Familia voastra de Lumina din Sirius va sarbatoreste „absolvirea”, pentru trecerea la stadiul de Pastratori ai Intelepciunii si Pastratori ai Pamantului, ai Noului Pamant...
Multi dintre Voi, care sunteti pregatiti, va activati acum Corpurile de Lumina Solar si Galactic si treceti in Constiinta Multidimensionala. Inaintati cu pasi mari, pregatindu-va pentru lucrarea voastra de Pastratori ai Pamantului si Navigatori ai „Navei Pamant” la trecerea acesteia prin portalurile din 2012, catre Frecventele de Lumina ale Noului Pamant. Odata ce veti incepe aceasta Noua Lucrare, veti simti Bucurie, Putere, Scop si un sentiment de Implinire !...
Noul Pamant Multidimensional va fi indrumat de catre propriile „Consilii de Lumina” ale Dimensiunilor Superioare. Acestea sunt: „Consiliul Batranilor”, „Consiliul Pastratorilor Pamantului” si nou infiintatul „Consiliul Copiilor”. Aceste Consilii ale Dimensiunilor Superioare – in colaborare cu Consiliul Solar si Consiliul Galactic – vor avea sarcina de a indruma Noul Pamant catre Viitorul sau Multidimensional, de Pace si Abundenta.
Deciziile Principale legate de Dezvoltarea Viitoare a Pamantului si de Relatia acestei planete cu vecinii Solari si Galactici, vor fi luate in Consiliul Batranilor impreuna cu Consiliile Solar si Galactic. Principalele Deciziii in legatura cu Pamantul si bunastarea si dezvoltarea sustenabila a Planetei vor fi luate in Consiliul Pastratorilor Pamantului.
Toti membrii Consiliului Batranilor vor fi si membri ai Consiliului Pastratorilor Pamantului si cele doua consilii vor lucra in stransa colaborare.
Nou formatul Consiliu al Copiilor va gestiona activitatile legate de Noile Suflete si de Noile Valuri de Copiii Cristal, care sosesc pe Noul Pamant. Consiliul va fi dedicat asigurarii bunastarii acestora pe Planeta, precum si intampinarii si ingrijirii lor corespunzatoare.

Iubita Familie de Lumina, atunci cand veti incepe sa lucrati cu aceste Consilii, veti incepe sa intelegeti adevarata putere a Constiintei Superioare si capacitatea voastra de a Materializa un viitor Pasnic si plin de Abundenta, pentru voi si pentru Planeta ca un intreg.

Preaiubita Familie de Lumina, pe masura ce incepeti sa treceti prin portalurile anului 2012, veti fi expusi la multe si puternice Frecvente Cosmice si Coduri de Lumina ce apar. Sa stiti insa ca, pe masura ce Constiinta voastra se extinde in frecventele Multidimensionale, Corpul vostru de Lumina isi va activa nivelele Solar si Galactic, care echilibreaza aceste frecvente si le absorb la nivele corespunzatoare, astfel incat Corpul Fizic sa nu fie suprasolicitat sau deteriorat.

Corpul Solar de Lumina reprezinta conexiunea voastra la Solaris sau Soare. Acest Corp este alcatuit din Lumina Aurie si el absoarbe si conduce, cu usurinta, energia Exploziilor Solare si a Radiatiilor Magnetice ce provin de la Soare. Atunci cand acest Corp este activat, nu veti mai fi afectati, in mod negativ, de activitatea solara si de radiatiile provenind de la Soare. Corpul Solar de Lumina absoarbe si conduce cu usurinta aceasta energie, astfel incat sa poata fi folosita in mod eficient, in scopul energizarii intregului Sistem Corp de Lumina/ Corp Fizic, prin intermediul noilor tipare energetice si al informatiilor furnizate prin Transmisiunile Consiliului Solar.

In mod similar, Corpul Galactic, atunci cand este activat, poate absorbi si gestiona Transmisiunile Galactice la Frecventa Luminii Diamantine, astfel incat acestea sa nu afecteze Energia Fortei Vitale a Fiintei din dimensiunile inferioare ale existentei. Corpul Galactic este Corpul de Lumina Diamantina si se conecteaza la Centrul Galactic si la Consiliul Galactic de Lumina. Atunci cand aceste doua Corpuri de Lumina sunt activate – si anume, Corpurile Solar si Galactic – Fiinta este activata complet in ceea ce numim al Noualea Nivel Dimensional, fiind pregatita sa isi asume responsabilitatea de membru sau colaborator al Consiliilor de Lumina, ale Noului Pamant.

Iubitilor, ii veti recunoaste pe cei care s-au inaltat in Constiinta Multidimensionala. Ei vor avea o Putere si o Lumina in Fiinta lor, vor Radia aceasta Lumina dinlauntru! Ei vor fi puternici si directi si, in acelasi timp, plini de compasiune si iubitori. Vor fi Veseli si Fericiti, traind in prezent, fara frica si resentimente. Vor fi complet „umani” in capacitatea de a trai viata sub toate aspectele ei, fiind in acelasi timp capabili sa traiasca si Divinul si Infinitul ce reprezinta esenta lor. Ei vor fi Luptatori, Conducatori, Mame, Tati si Intelepti Spirituali."

- Arh Mihail- Celia Fenn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro