duminică, 20 iulie 2025

TRAIREA REALITATII

 




 


 fara legalitate  

 nea ilie   


priviti si invatati ca Dumnezau e in control !

texas

linii de sange    



George Scarlat
Nu a fost privatizare. Statele și-au împărțit România
▶️ Prin privatizare se înțelege transferul proprietății de la stat, la privat. Încă din 1990 s-a impus ideea că statul este un prost administrator și din acest motiv companiile, activitățile economice trebuie să se transfere de la stat la proprietari privați, ca să “se învârtă după soare”. Această mantră s-a repetat în România obsesiv, ca la yoghini, cu scopul spălării creierelor, pentru ca poporul român să accepte cele ce urmau, colonizarea economică și împărțirea României în sfere de influență.
▶️ Hălcile din economia națională nu au fost luate însă de companii private, ca să vorbim de “privatizare”. În România companiile de stat au fost preluate de companiile de stat din alte țări. Atunci de ce mai vorbeam despre efectele benefice ale managementului privat, dacă tot companii de stat, dar ale altor state, au preluat avuția noastră? Cu ce sunt mai sofisticați managerii statului din Kazahstan decât ai noștri, sau cu ce sunt mai integri grecii, italienii, austriecii s.a, reprezentanți ai statelor lor.
▶️ Unele dintre companiile de stat din străinătate care au preluat companii de stat din România aveau în întregime capital de stat. Altele, în special europene, au fost 100% de stat dar la începutul anilor 2000, în aceeași perioadă când au venit în România, să devină companii publice, așa că au scos niște pachete de acțiuni pe bursă, ca să își cosmetizeze chipul etatist. Dar acțiunile de pe bursă se mută de la unul la altul și actionariatul privat e fărâmițat, așa că în realitate tot statul controlează aceste companii, deși deține pachete minoritate, de circa 30%.
▶️ Rafinăria Petromidia, cea mai modernă, în valoare de 2,5 miliarde dolari, construită de Ceaușescu ca să rafineze petrol iranian, de calitate, fără sulf, a fost preluată de la Dinu Patriciu de Kazmunaygaz, compania petrolieră de stat din Kazahstan, una dintre cele mai înapoiate republici sovietice. Rezultă că la Petromidia nu a fost privatizare ci opusul ei, adică naționalizare, dar făcută nu de statul român, ci de cel kazah.
▶️ Romtelecom, operatorul național de telefonie, a fost preluat de OTE, compania de stat din Grecia. În 1998, când a preluat Romtelecom, OTE deținea monopolul de stat în Grecia.
▶️ Electrica Oltenia a fost preluată de CEZ, care aparține în proporție de 70% de statul ceh.
▶️ Engie a preluat distribuția și depozitarea de gaze într-o mare parte din România prin preluarea Distrigaz Sud Rețele și Depomureș.
La Engie statul francez deține 23,67% angajații companiei 3,27% Caisse des dépôts et consignations, adică CEC-ul din Franța, tot cu capital de stat deține 4,59% restul e pe bursă. Deci Engie e controlată de guvernul de la Paris.
▶️ Enel din Italia care a preluat Electrica Banat, Electrica Dobrogea, Electrica Muntenia Sud este controlată de Ministerul Economiei și Finantelor cu 23,6%, restul acțiunilor fiind pe bursă.
▶️ OMV a preluat Compania Natională Petrom. La OMV Guvernul Austriei deține 31,5% și ADNOC, compania de stat din Abu Dhabi deține 24,9%
▶️ Vivendi, cum se numea Veolia când a preluat Apa Nova din București era controlată tot de statul francez, în ciuda cosmetizării “corporatiste”.
▶️ Dubai Ports a devenit jucător mondial pe piața containerelor după ce a preluat terminalul de containere din Portul Constanța. Până atunci avea portul african Djobouti și un port din India. Exact după modelul OMV, puricele care a înghițit elefantul Petrom.
Politicienii care bat câmpii despre importanța strategică a Portului Constanța habar n-au ce vorbesc. Fără terminalul de containere Constanța nu e nimic.
▶️ Statul român antinațional a dat capacitatea de transport între România și Ungaria a conductei care va aduce gazul din Marea Neagră firmei MFGT, adică Magyar Foldgaztarolo Zrt, care este parte din grupul MVM, MVM Magyar Villamos Muvek Zrt, compania nationala maghiara care inglobeaza productia de energie electrica, transportul energiei electrice, depozitele de gaz si multe altele.
Adică statul român e rău administrator, că așa e statul, dar statul unguresc e bun și trebuie să administreze în locul statului român.
‼️ Dragi prieteni, vestea bună este că cele de mai sus pot fi întoarse. România se poate ridica din genunchi, dar cu o singură condiție, să fie condusă de oameni hotărâți, neînfricați, care știu ce vor și care țin cu românii. Ocazii să luăm înapoi ceea ce este al nostru vin mereu.
📌 CEZ a părăsit România și mai întâi a discutat cu statul român să-i facă o ofertă. Însă reprezentanții statului român și-au dat cu stângul în dreptul, ca să nu recupereze statul român Electrica Oltenia, ci să fie preluată de…australieni!
Dacă ar fi fost de-ai noștri la putere, așa ceva nu s-ar fi întâmplat și Electrica Oltenia ar fi fost la noi acum.
📌 Acum câțiva ani a expirat concesiunea lui Dubai Ports, însă în loc să băgăm un operator român, s-a reînnoit concesiunea
📌 În anul 2020 a expirat concesiunea pe 20 ani a lui Veolia la Apa Nova, dar în loc să li se spună “Adieu” și “Au revoir” francezilor, li s-a prelungit concesiunea până în 2037.
📌 Statul a avut o ocazie unică să întoarcă Petromidia sub controlul său. Kazahii nu își îndepliniseră obligația de a achita datorii către fisc de 600 milioane dolari, preluate de la Patriciu odată cu rafinăria. Statul putea preschimba datoriile în acțiuni ale Ministerului Finanțelor la Petromidia, însă a preferat să îi scutească pe Kazahi de datorie.
📌 Și Petrom s-ar putea întoarce în mâini românești, cu mijloace legale, imbatabile în fața oricărui arbitraj internațional. Nu întru în detalii pentru ca poate se întâmplă o minune și Dumnezeu își întoarce fața către români. Dacă ar veni niște patrioți la putere, nu trebuie să “sperie vânatul”.
📌 Dragi prieteni, acestea nu sunt vise, ci se întâmplă în jurul nostru. Ungurii au scurtat cu 10 ani concesiunea apei din Budapesta, care aparținea unei firme franco-germane. Croații și-au recuperat compania națională de petrol care fusese preluată de MOL din Ungaria.
Important este să nu ne pierdem speranța. Virtuțile creștinului sunt credința, iubirea și speranța!
apa nova 1998


lipsa educatie si viitor pe banii nostrii
 am vazut si in ro  

 hoti de apa buzaului  

 forta opiniei publice


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro