@anastasiacalatoreste No coment 🤬🤬🤬🤬🥺🥺🥺🥺#foryoupage❤️❤️ #flypシ #romania🇷🇴 #romania ♬ sunet original - anastasiacalatoreste
Deocamdata a inceput destructurarea Bucurestiului asa cum am spus intr-un film recent, si tocmai azi de ziua a 2-a de Rusalii orasul este inundat😎...cu totul INtamplator😁
❤️💛💙
Inundația din București. Legătura cu suveranismul
Inundația de luni din București este un bun moment de reflecție asupra statutului României.
Inundația a fost posibilă pentru că nu a mai făcut față rețeaua de canalizare. Investițiile ar trebui făcute de multinaționala franceză Veolia, deținătoarea Apa Nova, compania de canal și apă din București.
În 2020 când Primăria a prelungit pe încă 12 ani contractul de concesiune care expirase după 20 de ani, francezii s-au angajat prin actul de prelungire că vor face investiții de 368 milioane euro în sistemul de canal și apă. Unde sunt investițiile?
Spuneau că “Programul de investiții va atrage beneficii directe asupra confortului și siguranței locuitorilor din București, prin reducerea semnificativă a fenomenelor de inundație în zone depresionare, precum Tineretului, Theodor Pallady sau Colentina”. Ca să nu mai amintesc că francezii din anul 2000 au preluat utilitățile din București și au avut tot timpul până acum să facă investițiile necesare, chiar și înainte de a se angaja prin actul de prelungire din 2020.
Vedeți însă în poze cum arătau ieri “zonele depresionare” Colentina și Piața Unirii.
Acest tip de privatizări, care s-a practicat în România în anii ‘90 - 2000 și în alte domenii este greșit, pentru că firma străină promitea că face investiții și ulterior, dacă chiar făcea, le includea în costurile către consumatori, majorând semnificativ prețurile și tarifele, uneori de zeci de ori. Deci dacă făceau ceva investiții, ceea ce era mai curând excepția decât regula, tot din banii noștri făceau.
Doar țările subdezvoltate își încredințează utilitățile companiilor străine. Dacă statul român dorea privatizarea Apa Nova putea scoate niște pachete de acțiuni pe bursă, ca să nu mai stea românii cu banii în bănci. Experiența din alte țări arată că în primul an de la emisiunea acțiunilor la companii de utilități, acestea își dublează valoarea. Se îmbogățeau românii și rămânea și Apa Nova sub controlul municipalității.
Dacă Primăria Capitalei nu se simțea în stare să administreze apa și canalul din București, putea mai bine să dea concesiunea unor români, nu francezilor, de exemplu să i-o fi dat lui RAJA Constanța, care din regie județeană a început să activeze la scară națională, s-a extins în multe orașe din țară precum și în Republica Moldova. RAJA Constanța a atras fonduri europene de peste 1 miliard de euro!
Hai să vedem cum este si la alții.
Compania de canal și apă din Varșovia MPWKW este 100% a Primăriei din Varșovia și funcționează foarte bine și fără francezi sau germani.
Un exemplu și mai bun este Budapesta. Dacă noi în anul 2000 am dat concesiunea apei din București francezilor, ca “să fie bine, să nu fie rău”, ungurii s-au gândit că împușcă doi iepuri dintr-un foc și au dat un pachet de acțiuni de la compania municipală de apă Fovarosi Vizmuvek și dreptul de management al acesteia unei firme unde erau și francezii de la Suez, precum și nemții de la RWE, “ca să fie toată lumea mulțumită”.
Numai că în anul 2010 au venit la putere naționaliștii lui Viktor Orban de la FIDESZ, cu 2/3 în parlament și 2/3 în consiliul local din Budapesta și în 2012 au răscumpărat pachetul de acțiuni și dreptul de management, scurtând cu 10 ani concesiunea franco-germană care ar fi trebuit să expire în 2022.
Iată de ce polonezii și unguri au un statut diferit de noi, pe care și l-au câștigat singuri, nu i-a favorizat nimeni. Și iată și de ce nu are ursul coadă.
George Scarlat
la unii se poate pentru binele oamenilor
.
Ce idee fantastică. Burkina Faso ia măsuri pentru a integra medicina tradițională în sistemul public de sănătate pentru a restabili identitatea culturală legată de practicile de vindecare ancestrale.
În cadrul Politicii Naționale de Sănătate, medicina tradițională va fi instituționalizată prin crearea de departamente specializate în cadrul spitalelor regionale și universitare. Această reformă reflectă o dublă ambiție: de a oferi asistență medicală mai accesibilă populațiilor defavorizate.
OPERA LUI DANUCUSOR :

Și cu noi cum rămâne? Franța sau Rusia?
Grupul american AAM a decis să închidă fabrica din Brașov a companiei germane Tekfor, pe care o deține în portofoliu, cu circa 60 de angajați, ajungând la concluzia că aceasta nu mai poate asigura decât o rentabilitate cu posibilități de creștere scăzute, conform informațiilor obținute de Profit.ro.
moldoveanu
Patru probleme la care trebuie sa raspundeti jigodii politice evreiesti inainte sa aruncati pe drumuri românii si să aduceti evrei kazari in instituții publice.
Scopul vostru este sa aduceți criminali evrei în instituții publice.
1. De recuperat banii din pensii speciale și anularea acestora.
3. Recuperarea banilor din conducerile unor entități care nu își justifica activitatea și de la conducerile primăriilor.
ADEVARUL DIN 1907
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu