vineri, 15 februarie 2019

Puterea lui Cinci ~ ajutor sa intelegeti despre nevoia de a jigni si umili pe altii



" Cea mai puternica trauma psihica este umilirea. Creierul poate procesa orice informatie. El poate prelua din orice experienta o lectie de viata. Problema insa este ca umilirea nu te poate invata nimic util.
Umilirea este o reactie unilaterala .
Poti umili o persoana doar cu conditia ca ea nu va riposta. Din acest motiv, cel mai des sunt umiliti copiii si persoanele care sunt nevoite sa taca. De regula, aceste persoane, atunci cand sunt umilite, plang sau zambesc prostesc, fugind de confruntare.
Cel mai socant lucru este faptul ca anumite umilinte repetate au ca rezultat suicidul sau tulburarile psihice. Chiar si atunci cand ai un caracter puternic, raman repercursiuni pentru intreaga viata.
Omul poate incerca diferite metode pentru a uita momentele de umilinta, dar acest lucru este aproape imposibil, pentru ca umilirea este cea mai puternica trauma psihica.
Poate ai fost umilit la munca, in spital, in magazin sau oriunde altundeva si ai fost nevoit sa taci. Poate acest lucru s-a repetat nu o data.
Unica metoda de a face fata umilintei este sa-i raspunzi.
Chiar si in conditiile in care esti dependent de persoanele care te trateaza in acest mod, trebuie sa ripostezi, dar calm si adecvat.
O astfel de trauma ramane pentru totdeauna, de aceea nu trebuie sa o neglijezi.
Scopul umilirii este anularea stimei de sine prin determinarea altei persoane de a se simti inferioara. Este o regula simpla: cand cineva e la pamant, este foarte usor sa fii mai sus decat el.
Trebuie sa retii ca persoanele care isi permit sa-i umileasca pe altii, sunt niste fricosi si lasi. Atunci cand ii vei confrunta deschis, ei se vor retrage.
Ideea este ca nu trebuie sa ataci, ci sa iti consolidezi o pozitie demna.
Nu trebuie nici sa te aperi.
Sarcina ta este sa nu lasi ca reactia agresorului sa se valideze.
Tu stii cine esti cu adevarat, iar ceea ce spun altii nu te defineste in realitate. "
  Simona Igna
NAMASTE
G

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro