duminică, 23 februarie 2014

Maestrul din Jawa

"Chi este energia intrinseca care sustine configuratia si integritatea tuturor formelor de viata si substantei din Univers, Este forta Vietii care sustine consistenta si expresia vitalitatii tuturor lucrurilor. Este denumita RLUNG in tibetana, PRANA in sanskrita, KI in japoneza. Aristotel se referea la ea ca la sufletul energiei care exista in natura oriunde se afla viata." - lama Dondrup Dorje.


Lawrence Blair se întoarce pentru a regăsi pe legendarul John Chang , maestru chinez de Mo Pai Nei Kung , un sistem Chi - kung . Singurele două cărți despre John Chang sunt " Magul din Java : Învățături ale unui autentic taoist nemuritor" , și " Nei Kung : Învățăturile secrete ale Luptatorilor înțelepți " scrise de Kosta Danaos.
În 1988 a fost lansat cu mare succes documentarul Inelul de foc. Secvenţa cea mai tulburătoare din film este cea care prezintă un acupuncturist chinezo-javanez, care îşi demonstrează măiestria deplină pe care o are asupra fenomenului ch’i, sau bioenergiei, mai întâi generând un curent electric prin corpul său, pe care îl foloseşte pentru a vindeca o infecţie la ochi a cameramanului, apoi dă foc unui ziar, cu o flacără ce-i iese din mână. Inelul de foc a făcut mii de oameni să pornească în căutarea acestui om, John Chang, pentru a deveni elevii săi. Dintre mulţii occidentali care l-au abordat, John Chang a acceptat cinci ca ucenici. Kosta Danaos este al doilea dintre cei cinci.
În anii uceniciei sale cu John Chang, Danaos a văzut demonstraţii de pirokinezie, telekinezie, levitaţie, telepatie şi multe alte fenomene deosebite şi le-a şi practicat. A vorbit cu spiritele şi a adus mărturie despre viaţa de apoi. Cel mai important lucru este că el a aflat povestea lui John Chang, care este urmaşul direct al liniei înţeleptului Mo-Tzu, din secolul al cincilea î. Ch. şi care a fost cel mai mare rival al lui Confucius. 
Mo Tzu, latinizat ca Mencius ( 470-391 i.e.n.), avand numele initial Mo Ti, a fost un filosof chinez in perioada celor "O suta de scoli de gandire " (la inceputul "Perioadei statelor combatante"). Nascut in Tengzhou, provincia Shandong din China, el a intemeiat scoala Mohismului si a combatut atat confucianismul, cat si taoismul. In timpul "Perioadei statelor combatante", mohismul s-a dezvoltat si s-a practicat in multe state, dar a iesit din gratiile puterii cand s-a instaurat dictatura dinastiei Qin. In acea perioada s-au pierdut  multe dintre lucrarile clasice ale mohismului, atunci cand Qin Shihuang a recurs la arderea cartilor si la ingroparea invatatilor. 
Importanta mohismului a continuat sa apuna in continuare, dupa ce confucianismul. care predica supunerea si ascultarea, a devenit scoala de gandire dominanta in timpul dinastiei Han, si a disparut catre mijlocul dinastiei occidentale Han.
Clasicul de 1000 de caractere retine intamplarea ca Mo Tzu (Mozi) s-a intristat cand a vazut ca matasea a fost vopsita, ceea ce indica faptul ca practica sa era intemeiata pe intoarcerea la firesc, natural si autentic prin practica decolorarii mentale (ceea ce implica reintoarcerea la starea de martor impartial caracterizata de dezidentificare, austeritate, simplitate, castitate- abtinere de la risipirea energiei ancestrale a fiintei umane). 
La aceasta stare incolora a constientei se refera eliberarea de karma prin practica naishkarmia(nefaptuirii sau a actiunii fara reactiune), practica wu-wei(nonactiunii) din taoism si vairagya (decolorarea; dezidentificarea) din practica alinierii (yoga sutra) expusa de Patanjali.
Stiinta sa cu privire la nei kung(''lucrul intern; puterea interna''), disciplina sa, numită Mo-Pai, este puţin cunoscută în Occident şi nu a făcut niciodată până acum subiectul unei cărţi. 
Acum, John Chang a decis să facă o punte între Orient şi Occident şi să permită publicarea unei cărţi care prezintă povestea vieţii lui, a învăţăturilor şi a puterilor sale.
Magul din Java este povestea uceniciei lui Kosta Danaos alături de John Chang – şi, în acelaşi timp, istoria disciplinei Mo-Pai, care, în ultimii 2000 de ani, şi-a ţinut secrete învăţăturile. Cartea include şi explicaţii ştiinţifice, bazate pe fizică, ale capacităţilor paranormale ale lui Chang, pe care noi, în Occident, le considerăm imposibile – capacităţi la care autorul a fost martor şi pe care le-a descris cu însufleţire. Magul din Java va grăbi cu siguranţă ceea ce ar putea foarte bine să devină cea mai mare revoluţie a secolului al XXI-lea – confirmarea şi studiul bioenergiei.
(NOTA : dupa parcurgerea cartii, consider ca aventura in energii inceputa in disciplina Mo-Pai incepe activand puternic centrul de comanda din bazin (chakra 2 ) dar continua prin meditatie solitara pentru activarea centrului de comanda din cap ( chakra 6) si reuseste sa echilibreze actiunea celor doua centre, readucand echilibrul intre ele prin revenirea la centrul de comanda din centrul inimii ) 
" Pentru majoritatea oamenilor aceste lucruri par a fi un fals . Am dovada mea de necontestat, care nu are nevoie de recunoasterea nimanui altcuiva în formă de OBE de unde am lăsat trupul meu , m-am dus la distanță in alta locatie, analizat , m-am reîntors la corpul fizic , am mers la cea de a doua locație în corp fizic , și am verificat . Voi intrebati: " De ce nu  dovedeti lumii și academiilor . " Dacă ati știi ceea ce stiu , atunci ar trebui să știti ca întrebarea voastra este ca  si cum mi-ati cere să jefuiesc o bancă . E greșit . Pământul este o școală . Ati intra  într-o clasă și să dati la toată lumea răspunsurile la examen lor ? Nu ati face asta , iar profesorul nu te-ar lăsa oricum . Mai mult decât atât , chiar și în anii mei de vârf mi-a luat ~ 3 ore de exerciții OBE intense  în fiecare noapte doar pentru a avea un OBE ~ la fiecare 11 de zile. Există o mulțime de oameni care se pot proiecta în afara corpului , dar la fel ca un copil nou-născut trebuie să învețe să-si folosească în mod corespunzător ochii lor , de asemenea, un OBE'er trebuie să învețe să folosească corpurile lui subtile . Ceea ce durează de obicei cel puțin cinci ani , dupa care pot obține apoi dovada lor personală .
Oricum , există un motiv pentru care astfel de lucruri nu pot deveni o dovadă globala * încă * .
Toate la vremea lor. Vine si asta ,  la începutul anilor 2020 ."

TRADUCEREA FILMULUI :

Lumea Qigongului- a Energiei CHI

Suntem in China Town , orasul Jawa.
Nu vrea sa isi dezvaluie numele sau adresa deci ii spunem DJ - Dinamo Jack, a spus despre el ca este doar un vindecator dar poate sa dirijeze energie puternica generata de propriul corp pentru pacientii sai ; uneori foloseste acele, alteori doar mainile sale. 
El numeste energia Chi si de obicei este atat de puternica ca are nevoie de impamantarea pacientilor sai

De ani de zile urmarim activitatea sa , rugandu-l sa ne lase sa il filmam dar intotdeauna a refuzat, spunand ca puterile sale sunt urmare a unui tip de meditatie, dupa un model antic secret. Cand fratele meu L suferea de o infectie grava la ochi ne-a permis sa il filmam in 1987.

L :"Nu am fost ca nici o alta sedinta de acupunctura pe care o facusem - erau socuri electrice foarte puternice astfel incat nu imi puteam controla deloc miscarile"

DJ : " Yin Yang, pozitiv de aici si negativ aici, cand se combina genereaza electricitate..

L: si asta pentru ca esti o persoana speciala?

GJ: prin meditatia zilnica...daca ma atingi asa.. nu observi nimic...dar altfel...e astfel...

L: retragere si rasete....

...pentru operatorul de sunet a fost deasemeni un soc...

Identic, folosind afara cateva ziare, ne-a aratat cum pot lua foc...

Cand a aflat ca am facut publice inregistrarile a fost foarte suparat, refuzand orice eforturi ulterioare de a-l contacta.....anii au trecut si ne resemnasem ca nu il vom mai vedea niciodata....fratele meu L nici nu la mai vazut , in 1997, cand m-a tratat pe mine ....

Dar nu a fost asta motivul  reintoarcerii mele... el m-a cautat 

si m-a invitat sa imi spuna o poveste - tocmai se intorcea dupa 2 ani de meditatie profunda...singur in inima Borneo...in revelatii solitare a vazut cum lumea se schimba mult, si el m-a chemat sa fac un alt film care sa ne reminteasca ca noi toti avem puteri de neimaginat adormite in noi, ca nu era nimic special cu el, decat antrenamentul sau si starea sa de constienta...

Impamantand acest pacient, cameramanul meu a trebuit sa isi foloseasca tot corpul pentru a mentine contactul cu pacientul, care il impingea inapoi...

El pare sa poata controla cantitatea acestui chi, care genereaza raspunsuri incontrolabile ale pacientilor si celor care ii impamanteaza.

Aceasta mama impamanteaza copilul sau..el nu vrea sa stea si trebuie tinut deoarece are impresia ca il arde...

..uneori energia se vede parcurgand meridianele ...

Energia aceasta este rezultatul tehnicii de meditatie...proiectand chi din palma se poate folosi pentru scopuri fizice...
John Chang : "Prin reunirea Yang chi cu Yin chi. Atunci cand unesc Yang chi cu Yin chi obtin electricitate, foc, levitatie, invulnerabilitate, capacitate de a deplasa obiectele aflate la distanta(telekinezie) si alte manifestari".

in primul rand trebuie sa distingi intre energia yin si energia Yang...apoi sa le atragi in chakre si sa le proiectezi ...diferite proportii intre yin si yang creeaza diferite efecte, repingand, atragand sau luminand obiecte...

(oprind un glont in palma, care initial a fost tras asupra unei cutii din tabla cu ajutorul unei arme cu aer comprimat -glontul tras in cutie este deformat de impact, in timp ce acela prins in palma, pare ca si-a pierdut energia cinetica in campul defensiv creat de practicant) .

....apoi a spus ceva foarte ciudat, ca maestria energiei yin este cheia spiritualului...

Ne-a povestit ca exista o traditie indoneziana straveche a Kerisurilor care poarta spirite, astfel ca oamenii le folosesc sa isi plateasca datoriile...aici , el nu manipuleaza energie yin sau yang ci creeaza campuri de energie yin in care spiritul se manifesta...

...........Aceste sabii antice Keris ce transced timpul si folosesc transferul magic Tuah (folosit la realizarea talimanelor si amuletelor) sunt realizate din "focul ceresc" (meteoriti) in transa de maestrii ai chi, care utilizeaza mainile goale pt a forma si structura la nivel nanotehnologic metalul moale fierbinte. 


................
Am invitat un mic grup de oameni de stiinta din America, cu echipamente de masura sa verifice ce era real la DJ....si daca este asa, unde se plaseaza acest tip de energie in spectrul electromagnetic...Kathrine Cook , CEO Mind Since Foundation din Texas, dr Roger Nilson, medic suedez ... dr Greg Simthson fizician in New York la Universitatea Albert Einstein si Andreea Polank unul dintre DJ australieni

Greg este cel neincrezator.. iar dr Roger nu stie la ce se poate astepta 

...au folosit detector de metale pentru a vedea daca nu exista undeva metal in corpul sau apoi un voltmetru pentru a masura chi-ul si cum functioneaza, unde este impamantarea.DJ a sugerat ca negativ este perineul sau si pozitiv chakra a treia si de aici electricitatea.. nu a ramas impasibil ci a sarit sa ne ajute...dar nu descopeream nimic...vedeam ca acul se misca...

DJ a spus ca nu este electricitate ci este CHI....il simt in intreg corpul, in picioare... presupunand suspiciune a propus sa ne deplasam cateva mile la un hotel pentru a vedea cum aprinde un led cu degetele....nu se impamanta cu peretele asa ca Greg a tinut pentru impantare un fir si DJ a pompat CHI prin celalalt....LED ul a emis diferite culori functie de intensitatea curentului transmis...minunat...am considerat ca lucrurile merg spre bine.. 

(... fluxul de energie subtila chi/qi/ki, desi este confundat cu un curent electric si aprinde o dioda(LED-Light Emitting Diode) nu este sesizat cu ajutorul unui voltmetru, dar da peste cap un ampermetru...)

DJ era si el incantat...astfel ca ne-a invitat la pranz la restaurantul lui unde a incercat sa impinga un bat prin masa...nu a reusit dinspre suprafata lucioasa asa ca a incercat dinspre partea lemnoasa din interior ...a reusit total...cu pretul ranirii sale usoare si chiar un mic deranj al asistentei....

Dar dimineata urmatoare era un om diferit...retras si preocupat...spunea ca a fost vizitat intreaga noapte de catre maestrul sau decedat de mult, atragandu-i atentia ca a incalcat regulile sectei sale, sa nu demonstreze niciodata in public, sa cauzeze rau sau sa curga sange...orice filmare ulterioara nu a mai existat...niciodata nu s-a mai expus verificarilor publice, nu a mai primt discipoli noi, continuand vindecarile sale in taina, asa cum facea inainte de a-l intalni in anii 80, cand ne-a spus ca totul este adevarat..

Maestrul a spus ca oricine poate face asta folosind polaritatea yin yang, 
dar e nevoie de disciplina si meditatie pentru a o controla si trebuie sa fi foarte atent cu emotiile tale- aceasta energie poate fi periculoasa, poate ucide tot asa cum vindeca...

In ce consta scoala Mo Pai pe scurt - se utilizeaza conceptul de chi sau de energie vitala . Aceasta energie are doua polarizari: Yang chi si Yin chi . Se considera ca cele 2 polarizari ale energiei circula in paralel prin corp, dar in timp ce practicantii de Qi Kung colecteaza in dan tien Yang chi, practicanti din scoala Mo Pai urmaresc unirea celor 2 tipuri de chi rezultand de aici anumite manifestari paranormale.

Scoala are 72 de niveluri, corespunzatoare la 72 de chakre, cat considera ei ca are corpul omenesc, ultima fiind chakra din crestetul capului.
 Cand inchei nivelul 4 , energiile sunt combinate in dantien asemeni simbolului yin yang cunoscut de noi, fara puncte, despre care Jack Chang  spune ca este o descriere inexacta a starii de echilibru, care trebuie inlocuita cu :

Interesant este ca maestrul demonstreza la ce folosesc ambele forme de energie.
Prin controlul emisiei de Yang chi -o energie calda folosita la vindecari, aprinderea focului, telekinezie- elevii de nivel 2 trebuie sa mute niste cutii de chibrituri prin telekinezie pe o anumita distanta, ca proba de trecere al nivelului etc. 
Prin controlul emisiei de Yin chi -energie rece, feminina- a fost oprit un glont caruia i s-a absorbint practic intreaga energie cinetica.
De exemplu el a avansat ipoteza ca Yin chi e specific pamantului, gravitiatia fiind energie Yin iar gaurile negre sunt practic condensari de forte Yang chi la extrem.
Realizarea capacitatilor paranormale este o obiectivare, un feedback sau o afisare a elevarii spirituale, a trecerii de la actiunea mijlocita la cea nemijlocita
Cine a practicat qi kung/ qigong poate sa inteleaga de ce este atat de importanta asezarea in constientizare(meditatia). Punctul slab poate fi... materialismului energetic – daca  capacitatile si fortele de actiune directa deriva dintr-o acumulare de energie la nivel subtil si nu ca urmare a trezirii, a trecerii in alt regim de functionare.
In carte este descrisa o lupta intre doi maestri care au atins un nivel de peste 50 prin acumulare de energie, fara sa realizeze trezirea. Daca motivatia perseverentei cuiva este ura, razbunarea, se manifesta si blocarea eliberarii, trezirii. 
Daca se mentine ancorarea in acumularea de energie se mentine prizonieratul in realitatea 3D, care si acum creaza pe banda rulanta monstrii, entitati inarmate cu forte energetice foarte puternice si cu elevare spirituala insuficienta. Cunoasterea orizontala sau mijlocita , pune in mana inconstientilor puterea instrumentala, magica, tehnologica. )

CONCLUZIA lui L B :
....oricum face ...el a reusit sa vindece ochii mei...oare ce stiu acesti oameni care locuiesc la umbra vulcanilor si noi vesticii am uitat ? "

2 comentarii:

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro