duminică, 5 aprilie 2015

Calatorie pe dealurile Buzaului

Situl Carlomanesti din cultura Monteoru, inca in amenajari, acoperit inca de pamant protector :

Salcia de la paralela 45 grade














 
Cerul de la manastirea Barbu :


 

Manastirea BRADU a fost construita de familia Badeanu Mihalcescu Cadescu si refacuta de Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitul.  

Domnitorul Constantin Brancoveanu s-a ascuns aici impreuna cu familia sa in 1703, 1708 si 1711, cand era cautat de turci; din porunca lui s-a construit Casa Domneasca, pe latura de vest a incintei fortificate, iar Mihai Viteazu a plecat de aici pe valea Buzaului, ulterior castigand batalia de la Selimbar si realizand unirea Tarii Romanesti cu Transilvania si apoi cu Moldova.

 Mănăstirea Bradu este situată pe malul stâng al Niscovului . În fața intrării se află a doua curte a cetății, care a fost împrejmuită cu ziduri - dispărute complet . Zidurile împrejmuitoare sunt în număr de patru, formând un patrulater cu laturi de diferite lungimi, construite din bolovani de râu cu cărămidă.Aceste ziduri au din loc în loc contraforți, iar cele patru colțuri au avut turnuri mari cu ferestre mici, pe unde se putea vedea de departe și trage cu armele. Azi se mai păstrează două turnuri. Prin două uși mari din lemn de stejar, căptușite cu benzi groase din fier se intră prin partea de est în curtea cetății. 

Manastirea cetate de la Bradu, acum incuiata, loc de slujire deosebit :




 

















 
Turla cu 12 laturi 



 

Meditatie langa tabara de sculptura de la Magura Ciolanu :
























 

În judeţul Buzău, mai sus de Mănăstirea Ciolanu, înconjurat de codrii seculari de fag şi stejar, pe coama de calcar cuprinsa intre raul Buzau si paraul Niscov, pe partea de nord vest a manastirii Ciolanu se află varful Cetatuia (632m) si Schitulcu acelasi nume. A fost ridicat pe un loc considerat sacru încă din vremea dacilor, care aveau aici o cetate şi un sanctuar. 

O a doua cetate, după cea dacică, datează din perioada medievală şi se pare că a aparţinut Doamnei Neaga, soţia domnitorului Mihnea al II-lea Turcitul (1574-1577, 1585-1591). 
Către jumătatea secolului al XIX-lea, câţiva călugări închinoviaţi la Ciolanu, care se nevoiau în chilii pustniceşti prin codrii din jur, au ridicat aici o cruce din piatră. 
Construirea bisericii din piatră a început în anul 1854, prin strădania singhelului Iosif, conform pisaniei: "Făcutu-s-a această sfântă biserică din temelie, cu hramul Schimbarea la faţă, an 1854, prin stăruinţa şi osteneala singhel Iosif cu ucenicii săi Eftimie şi Isidor ieromonahi, cu ajutorul Episcop Filotei şi a mai multor pioşi creştini". 
Lăcaşul de cult din piatră se pare că a fost ridicat pe locul altuia mai vechi, din şindrilă. 





























 
Cariera de var :



Informatii locale :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Director web luxdesign28.ro Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryClickLink.ro